İçeriğe geç

Atıf Indeksleri Nelerdir

Atıf veri tabanları nelerdir?

Atıf veritabanları, farklı disiplinlerden yayınların bibliyografik bilgilerine (yazar adı, yayın başlığı, yayın yılı, özet, vb.) erişim sağlar. Ayrıca yazarlar tarafından atıf yapılan yayınları ve atıf yapılan yayınları görüntüler ve grafiksel bir gösterime olanak tanır.

Isi indeksleri nelerdir?

ISI’nin 3 ana indeksi vardır. Esasen SCI, SCI bilgi tabanının basılı ve CD versiyonudur, SCI-expanded ise CD versiyonundan %60 daha fazla bilgi içeren ve 2.000’den fazla dergiyi tarayan web versiyonudur.

Uluslararası atıf indeksleri nelerdir?

Doğa bilimleri, sosyal bilimler, sanat ve beşeri bilimler alanındaki dergi ve konferans bildirilerini düzenli olarak tarayarak araştırma alanınızla ilgili en önemli ve prestijli yayınlara ulaşmanızı sağlar.

Makalede indeks nedir?

Bilimsel dergi dizini, soyutlama ve dizinleme olarak da bilinir. Bu dizinler, bilimsel dergilerin tarandığı veritabanlarını ve etki güçlerini gösteren dizin kümeleridir.

Veri tabanları nelerdir?

Bir veritabanı, yapılandırılmış bir şekilde organize edilmiş ve depolanmış bir veri koleksiyonudur. Bu veriler metin, sayılar, resimler, videolar veya diğer dijital formatlar şeklinde olabilir. Veritabanları, verilere kolay erişim, güncelleme, sorgulama ve analiz olanağı sağlar.

CPCI indeksi nedir?

Konferans Bildirileri Atıf Dizini – Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler (CPCI-SSH), sosyal bilimler, beşeri bilimler ve sanat alanlarında yayınlanan konferans literatürünü kapsayan bir atıf dizinidir.

Google Scholar alan indeksi mi?

Hangi dizinler alan dizinleri olarak kabul edilir? SCI, SCI-Expanded, SSCI, AHCI ve TR-Index hariç tüm dizinler, belgelendirilirse uluslararası alan dizinleri olarak kabul edilir (Google Scholar hariç).

Pubmed alan indeksi mi?

Alan indekslerine örnek olarak Sosyolojik Özet, Psikolojik Özet, Kütüphane ve Enformasyon Bilimi Özeti, ERIC, Index Medicus/Medline, PUBMED, Geobase, PsycInfo, Kimyasal Özetler, Gıda Bilimleri ve Teknolojisi Özetleri, MathSci, Biyolojik Özet, CAB ve Mühendislik Endeksi verilebilir.

Eric alan indeksi mi?

Dizinde taranan dergiler, ERIC’te indekslenen dergiler, Education Full Text (H. W. Wilson) Veritabanı Kapsam Listesi’ndeki dergiler alan indeksi olarak değerlendirilir.

Sci indeksli dergi ne demek?

Sci Journal List 2022 (Science Citation Index Expanded 2022), tüm disiplinlerden binlerce dergi ve yayını kapsayan bir veritabanıdır. Her yıl farklı kriterlere göre yeni dergilerin eklendiği ve bazılarının veritabanından çıkarıldığı bu dizin, araştırmacılar için oldukça önemlidir.

Scopus indeksi nedir?

Scopus, dergilerdeki yayınların, kitapların ve konferans bildirilerinin atıf değerlerini sağlayan bir atıf indeksidir.

Scopus SCI midir?

Scopus’ta arama yapmak, Scirus aracılığıyla akademik web sitelerinde arama yapmayı içerir ve yazar ana sayfaları, üniversite web siteleri ve ön baskı sunucuları gibi kaynakları içerir.

Derginin tarandığı indeks nedir?

Dergi dizinleri, okuyuculara, içerdikleri dergiler hakkında belirli ölçütlere göre, belirli aralıklarla ve belirli yöntemler kullanarak bilgi veren veri tabanlarıdır ve hem bilimsel makalelerin sınıflandırılması hem de bilimsel makalelere merkezi erişim olanağı sağlaması açısından önemlidir.

Dergi h-indeksi kaç olmalı?

Tıp alanında uzman olduğumuz için, diğer bölümlerden bahsetmeden doğrudan tıp bilimiyle ilgilenenlerden bahsedecek olursak yeni bir doçentin h-indeksinin en az 10 olması beklenirken, yeni bir profesörün h-indeksinin en az 15 olması beklenir. On yıllık bir profesörün h-indeksinin 25’ten az olmaması gerekir.

Dergilerin indeksine nereden bakılır?

Web sitesine gidin. Eriştiğiniz sayfada, aşağıdaki pencere açılacaktır. “Basit Arama” sekmesinde, derginin adını girin, “Yayın Adı”nı seçin ve “Ara” düğmesine tıklayın.

Akademik veri tabanları nelerdir?

Akademik Veritabanları daha fazla makale…•12 Kas 2023

Tıp veri tabanları nelerdir?

Araştırma VeritabanlarıBIOSIS Önizlemeleri. … Cochrane Collection Plus. … Diş Hekimliği ve Ağız Bilimleri Kaynağı · Tam Metin. … Gıda Bilimi Kaynağı · Tam Metin. …Küresel Sağlık. … Uluslararası İlaç Özetleri. … Tam Metinli MEDLINE · Tam Metin. … APA PsycInfo.Daha Fazla Makale…

Scopus veri tabanı nedir?

Araştırma sonuçlarını takip etmek, analiz etmek ve görselleştirmek için bibliyometrik araçlara sahip SciVerse Scopus; hakemli yayınlardan oluşan en büyük makale özeti ve atıf veri tabanıdır.

Uluslararası veri tabanları nelerdir?

Uluslararası VeritabanlarıUluslararası Ticaret Merkezi İhracat Potansiyeli HaritasıUluslararası Ticaret Merkezi Pazar Erişim HaritasıDünya Bankası Ticaret Analizi Bilgi Sistemi-TRAINS.AB Pazar Erişim VeritabanıUluslararası Ticaret Merkezi Küresel Ticaret Yardım MasasıEuromed Ticaret Yardım MasasıDaha fazla makale…•24 Mart 2022

Tavsiyeli Bağlantılar: Stres Seviyeleri Nelerdir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Oğuzeli Escort