İçeriğe geç

Reyi Müteber Ne Demek

Rey muteber ne demek?

Arapça kökenli olmasına rağmen dilimize türemiş ve yerleşmiş olan muteber kelimesi özellikle Eski Türkçede yaygın olarak kullanılmıştır. Günümüzde hala yaşlılar tarafından kullanılan muteber kelimesi ciddi kişi ve güvenilir kişi anlamına gelmektedir.

Muteber Kelime anlamı ne demek?

Muteber kelimesi Arapçada “geçerli, kabul görmüş, saygı duyulan” anlamına gelir. Muteber Türkçede bir şeyin kabul görmüş, saygı duyulan veya güvenilir olduğu anlamına gelir.

Muteber olur ne demek?

önemli, ciddi, saygın, etkili.

Muteber olur ne demek?

“Muteber” kelimesi Arapçada “geçerli, kabul görmüş, saygı duyulan” anlamına gelir. Türkçede Muteber, bir şeyin kabul görmüş, saygı duyulan veya güvenilir olduğu anlamına gelir. Kelimenin anlamı: “Saygın” bir şeyin genel olarak kabul görmüş veya saygı duyulan bir standart veya norma uygun olduğu anlamına gelir.

Reyi muteberdir ne demek?

Anne ve baba velayet konusunda anlaşamıyorsa, babanın görüşü geçerlidir. Bazı bilgiler. Bu, çocuklar reşit olana kadar anne ve babaya verilen yasal temsil yetkisidir. Bu yetki evlilikte anne ve baba tarafından birlikte kullanılırken, boşanma durumunda ebeveynlerden birine verilir.

Islamda rey ne demek?

Sözlükte “kişisel görüş, düşünce ve görüş” anlamına gelen re’y kelimesi, fıkıh literatüründe kullanılmış olup, “müçtehidin, hakkında açık bir hüküm bulunmayan bir fıkıh meselesine belli yöntemler uygulayarak ulaştığı kişisel görüşü” anlamına gelmektedir (bkz. RE’Y). Ehl-i re’y (ehlü’r-re’y) terimi ise “re’yi savunan kimse veya kişiler” anlamına gelmektedir.

Turkiyede kac muteber var?

Selim tarafından kurulmuştur. 1924 yılında yurtdışında 39 temsilciliği bulunan Türkiye’nin diplomatik misyon sayısı, fahri misyonlar hariç 2019 yılı sonunda 246’ya ulaşmıştır. Türkiye, dünyada en fazla diplomatik misyona sahip beşinci ülkedir.

Muteber kadın ne demek?

Ciddi, güvenilir, saygın.

Muteber hadis ne demek?

Şâz’ın en sahih tanımı şöyledir: “Sikâ, güvenilir bir râvînin rivayet ettiği hadistir. Sahîh râvînin aksine güvenilir bir râvînin rivayet ettiği hadistir.” Hadis usulünde hâkim olan İbnü’s-Salâh’ın sahih hadis tanımına yöneltilmesi gereken en önemli eleştiri, metin tenkidini ihmal etmesi ve daha çok “isnâd merkezli” bir tanım olmasıdır.

Muteber delil ne demek?

MADDE 236 – Taraflardan birinin veya avukatının dava dosyasında veya hâkim huzurunda ikrarı geçerli olup kusurlu tarafa karşı delil teşkil eder. İkrar, maddi bir hataya dayandığı ispat edilmedikçe geri alınamaz. Sulh görüşmesi sırasında sebeplere dayanarak yapılan ikrar geçersizdir.

Muteber kefil ne demek?

Kefil, bir borç ödenmezse gerçek borçlu adına borcu ödemekle yükümlü olan kişidir. Aslında, müşterek ve müteselsil kefalet, borçlunun borçlarını kişisel olarak üstlenmek anlamına gelir.

Muteber maslahat ne demek?

1. Muteber Maslahatlar/el-Mesâlihu’l-Muteber/ةرﺑﺗﻌﻣﻟا ﺢﻟﺎﺻﻣﻟا: Bu fayda/menfaat, Şeriatın karar verirken dikkate aldığı sebep ve menfaattir. Aklın, canın ve malın korunması gibi Şeri hükümlerle gerçekleştirilmesi amaçlanan her türlü menfaat bu kategoriye girer.

Muteber bayi ne demek?

Arapça kökenli bir kelime olan Muteber, itibar kelimesinden türemiştir. Bu kelime çoğunlukla toplumda saygı duyulan ve itibar gören kişiler için kullanılır.

Muteber degildir ne demek?

Aynı zamanda güvenilir olmadığı anlamına gelen şey, ona baktığımızda anlamına paraleldir. Muteber ne anlama gelir veya Muteber nedir? Sözlükte değerli, kıymetli ve saygın olarak tanımlanmaktadır.

Işari muteber ne demek?

Saygın, itibarlı, önemli, etkili. Güvenilir, itibarlı. Bir cümle içinde kullanımı: Selanik’teki en zengin, en saygın ve en prestijli ailelerden biri olarak kabul edilir.?2 Aralık 2015

Mütehassis ne anlama gelir?

“تَحَسَّسَ” (tehassesa) fiilinden türemiştir ve “hissetmek, hissetmek” anlamında kullanılır. Anlamı: “Uzman” duygularını kolayca hisseden ve bunların kendisini yoğun bir şekilde etkilemesine izin veren duygusal olarak etkilenen kişidir.

Muteber kadın ne demek?

Ciddi, güvenilir, saygın.

Mütevellit ne anlama gelir?

Anlamı: Mütevellit kelimesi bir şeyin sonucu veya bir sebepten dolayı meydana gelen şey anlamında kullanılır. Genel olarak bir durum, olay veya sonucun bir sebep veya nedenin sonucu olarak meydana geldiği anlamına gelir.

Muteber delil ne demek?

MADDE 236 – Taraflardan birinin veya avukatının dava dosyasında veya hâkim huzurunda ikrarı geçerli olup kusurlu tarafa karşı delil teşkil eder. İkrar, maddi bir hataya dayandığı ispat edilmedikçe geri alınamaz. Sulh görüşmesi sırasında sebeplere dayanarak yapılan ikrar geçersizdir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Ilgın Isminin Anlamı Ne Demek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir