İçeriğe geç

Varsıl Kelimesinin Eş Anlamı Nedir

Varsıl’ın eş anlamı nedir?

Dilimize Farsçadan giren “zengin” kelimesinin eş anlamlısıdır.

Varsılın ne demek?

Yaklaşık bir asır önce literatüre giren “varsıl” kelimesi “çok zengin” anlamına gelir. Fakir, arm, fukara, geda ve zuğurt kelimeleri zengin kelimesinin zıt anlamlılarıdır. Kelime arm kelimesine benzetilerek türetilmiştir.

Varsıl yoksul eş anlamlı mıdır?

Var, “mevcut olmak” ve “bulunmak” anlamına gelirken, “rich” kelimesi “zengin” anlamına gelir. Bu kelime, “poor” kelimesi gibi, sonuna türetilmiş bir ek getirilerek oluşturulmuştur.

Kelimenin eş anlamı nedir?

Türkçe Dil Kurumu sözlüğüne göre Arapça kökenli olan kelimenin eş anlamlıları kelime, sözcük ve sözlüktür. Bazı durumlarda “kelime” bir çağrışım olarak kullanılabilir. Genellikle günlük hayatta konuşmalarda ve yazılarda kelime için eş anlamlı olarak “kelime” kullanılır.

Sevecen kelimesinin eş anlamı nedir?

iyi kalpli, sevgi dolu, şefkatli, insancıl, yardımsever, hayırsever, şefkatli.

Kalbin eş anlamı nedir?

Kalp, “kalp, hayatın merkezi sayılan organ, duygu ve hislerin merkezi olan kalp, orta, bir şeyin merkezi, kalp hastalığı, aşk, gönül” olarak tanımlanmaktadır.

Varsı ne demek?

Varisli damarlar, cildin altında mavi renkli, genişlemiş ve bükülmüş damarların görünümüdür. Damarların genişlemesi başlangıçta şişmeye neden olabilse de, varisli damarlar daha şiddetli hale geldikçe büyük damar demetleri oluşabilir ve hatta damar yırtılmaları meydana gelebilir.

Geçimi varsıl ne demek?

Dilimizde sıfat işlevi gören “zengin” kelimesi, Türk Dil Kurumu sözlüğünde “zengin” veya “varlıklı” kelimeleriyle örtüşmektedir. Aynı zamanda “sahip” ve “mal sahibi” ifadeleri de zengin kelimesinin anlamlarıdır.

Vasil ne demek TDK?

Vasıl kelimesinin sözlük anlamı ulaşmaktır. Bu kelime aynı zamanda mecazi anlamda, özlemini çektiğiniz birine kavuşmak anlamında da kullanılır.

Zenginin eş anlamlısı varsıl mı?

RICH SÖZCÜĞÜNÜN EŞ ANLAMLILARI Rich kelimesinin eş anlamlıları abundant, many, gani, young, wealthy, prosperous ve wealthy’dir. Bu kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir.

Yoksul’in eş anlamlısı nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir. Eş anlamlı kelimeler bir cümlede birbirleriyle yer değiştirdiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Yoksulun eş zıt anlamlısı nedir?

Bunlardan biri de fakir kelimesidir. Fakir kelimesinin zıttı zengindir. Bunun dışında bir de eş anlamlısı vardır. Eş anlamlısı kötüdür.

Arkadaşın eş anlamlısı ne?

Yıllar sonra bu taşıyıcı taşın adı “Arka Taşı” ve “Dost” olarak tanımlanmış ve bugün iletişimde olunan ve samimiyetine güvenilen kişilerin adıdır. Dost kelimesinin eş anlamlıları kayınbirader, dost, eş, yoldaş, yoldaştır.

Kırmızının eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlısı olan Kızıl kelimesi, Eski Türkçedeki “öfkelenmek” fiilinden türemiştir (aşırı sıcaktan kızarmak). Aynı şekilde “Alaş” kelimesi de Türkçeden gelir ve kısaca Ala veya Al olarak kullanılır.

3.sınıf kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak aynı anlama gelen kelimelere eşanlamlı denir. Bu kelimeler aynı şeyi ifade ettikleri için birbirinin yerine kullanılabilir. Başka bir deyişle, aynı varlığı, nesneyi veya kavramı belirten kelimelere eşanlamlı denir.

Irağın eş anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu Sözlüğüne göre aynı anlama gelen “Irak” kelimesinin eş anlamlısı “uzak” kelimesidir.

Varlık eş anlamlı nedir?

Varoluş kelimesinin birden fazla eş anlamlısı vardır, yani aynı anlama gelir. Varoluş kelimesinin eş anlamlıları hayat, beden, varoluş, fiziksel, mevcudiyet, zenginliktir.

Vak eş anlamı nedir?

Gelişim kelimesi olay ve çöküşle eş anlamlıdır.

Eş anlamlılık ne demek?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak aynı anlamı taşıyan kelimelere eşanlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Oğuzeli Escort